Eko-etno Gacka

Svake godine, u srpnju, Turistička zajednica grada Otočca, već 16 godina zaredom, organizira manifestaciju Eko-etno Gacka koja okuplja izlagače/prodavače suvenira, prehrambenih proizvoda, odjevnih predmeta, tradicijskih i onih modernijih. To je manifestacija koja traje dva dana, a pored brojnih izložbenih štandova okuplja i izvrsne poznavatelje u pripravljanju najboljeg kotlića. Sve je popraćeno mnoštvom zabavnih sadržaja za sve uzraste, glazbenim programom na pozornici, a smješteno je u prekrasni Gradski park u Otočcu.

Obožavam sudjelovati na toj manifestaciji jer u ta dva dana grad dobije novu dimenziju, barem za tri razine višu. Zvuci glazbe, žamora i dječjeg smijeha razliježu se iz parka. Grad vrvi posjetiteljima i njime se proteže miris domaćih fritula, kokica, palačinki s pekmezom domaćih OPG-ova. Zrak je mirisan i od samog ljeta, a onda se još pomiješa sa začinima iz kotlića čiji se kuhari natječu koji će mirisati dalje i bolje. Kad mislite da bolje ne može, zamiriši i pečena pastrva s obližnjeg štanda. Sve to traje dugo u noć, a što je najbolje, znaš da nije gotovo, već traje i sutra. Eko-etno Gacka je svake godine sve posjećenija. Nadam se da će se taj trend nastaviti i u 2021. godini. U svakom slučaju, jedva je čekam!

Poklon galerija Danijela od 2015. godine sudjeluje kao izlagač na Eko-etno Gacka. Svega sam jednu godinu izostala i, naravno, ovu 2020. godinu kad se zbog epidemioloških mjera uzrokovanih koronavirusom turistička manifestacija Eko-etno Gacka nije ni održala.

Vrijeme brzo leti pa bih se već trebala početi pripremati da opet imam štand koji jedva stoji na drvenim nogama koliko ću ga natrpati. 😊 Naime, obožavam šarenilo i bogatu ponudu da ne znaš kamo bi prije pogledao pa je upravo to i glavna smjernica dizajna mog štanda.

Eko etno Gacka 2015.godine
Eko etno Gacka 2017.

Odgovori