adventski vjenčići

Adventski vjenčići

Adventski vjenčići – Danijelina radionica adventskih vjenčića

Uvertira Adventa u Otočcu je radionica izrade adventskih vjenčića u organizaciji Poklon galerije Danijela. Za održavanje te radionice svoj je prostor velikodušno ustupio Book cafe Paradiso.

Godina 2019. prva je godina kada smo održali radionicu, koja je ujedno bila i prodajnog karaktera, a odvijala se u unutrašnjosti popularnog kafića. Posjećenost je bila izvrsna, kupci zadovoljni, a sudionici radionice oduševljeni. Tada su svoje radove izložile Ivančica Dobrinić Dujmović i Mateja Posavi.

Godine 2020. planovi i želje su porasli. Međutim, kočnica je bila epidemiološka situacija koja je radionicu svela na skromnije druženje na otvorenom. Svoju nam je terasu ponovno ustupio Book cafe Paradiso, a u izložbeno-prodajnom dijelu sudjelovale su Udruga Baštinica, Udruga Gačanka, Kućna radinost Mateja Posavi – Očica Ovčica, Mirjana Prpić, Marijana Marincel, Josipa Cvitković Bićanić i Tanja Gavrić. Pridružili su nam se Neven Vojić i Edi Gomerčić koji su, spontano i uz tople napitke, zapjevali s nama okupljenima.

Nešto se opet prodalo, napravilo i naučilo, nešto darivalo, nešto snivalo. Naime, imali smo i bor dobrih želja koji su posjetitelji okitili prozirnim kuglicama u koje su stavljali papiriće ispisane svojim željama.

Atmosfera je bila skromnija i tiša, mjere opreza na snazi, ali srca su ipak bila puna i ispunjena. Koliko-toliko smo uspjeli sačuvati i održati radost i čaroliju prosinca našeg malog gradića.

Odgovori